Rijtuig van Lloyd's Register

logo_nedtrain Lloyd's Register is een door een overheid erkend onafhankelijk keuringsinstituut. Als zogenaamd Notified Body mag dochterbedrijf Lloyd’s Register Rail spoorwegen keuren op deelaspecten van ontwerp, bouw, onderhoud, gebruik en prestatie met als doel het verhogen van de veiligheid. Daartoe voert het onder andere toelatingsonderzoek uit voor de toelatingsonderzoek van nieuw materieel op het het Nederlandse spoorwegnet. Lloyd's Register heeft eind 2006 NedTrain Consulting overgenomen.

Meetrijtuig 61 84 88-70 021-1
Bij de aankoop van NedTrain Consulting door Lloyd's Register is ook meetrijtuig 61 84 88-70 021-1 overgegaan naar deze organisatie. Het indertijd door NedTrain in het eigen materieelpark onder de registratie NTC-103 genummerde rijtuig is verder zo min mogelijk gewijzigd om te voorkomen dat een nieuwe toelating tot het spoorwegnet geregd diende te worden. Ook het uiterlijk is vrijwel niet gewijzigd: het rijtuig is donkerblauw met lichtblauwe raamkozijnen en Lloyd's Register-logo's. Het rijtuig heeft een gele streep over het rijtuig gekregen, waarin diverse talen het woord meetrijtuig staat geschreven. Verder is een wapen en de naam "Emile" aangebracht, als hommage aan een prominent medewerker van IVW-DR.

jvanderkolk_foto01
Meetrijtuig 61 84 88-70 021-1 tijdens een proefrit met een ATC E186 lokomotief tijdens een stop te Deventer; 1 maart 2007.
Foto: J. van der Kolk

Lloyds Register beschouwd zich primair een adviesbureau en het aanhouden van het Meetrijtuig als bedrijfsmiddel niet strookt met de strategische grondbeginselen van het bedrijf. Deze overweging was reden om het rijtuig in september 2011 over te dragen aan Herik Rail.

Bronvermelding:
voor een overzicht van gebruikte bronnen zie de pagina boeken en artikelen

Naar boven ...